woensdag 11 augustus 2010

Tegelen, balustrade en meer.

Een tijd geleden, op een snoeihete dag haalden we met de pick-up de witte tegeltjes voor de badkamer op. 72 vierkante meter maar liefst. Op zoek naar een kleurtje ter afwisseling met al het wit kwamen we toch weer uit bij de tegeltjes van Ceramica Vogue. We wisten dat ze deze in Deventer verkochten. Levertijd 3 weken, toen nog net op tijd. En zo ziet het er uit als ze er op geplakt zijn:

Dit is de badkamer van de gastenkamer op de begane grond. Een geel 10x10 tegeltje als rand. Alles mat.
Voor de algemene w.c. gebruiken we een restantje groen-achtige tegeltjes van 10x10cm uit de verbouwing van het huis als achtergrondje voor het fonteintje. Ook hadden we nog precies genoeg smalle stripjes op ooghoogte. Die zijn niet mat, maar hoog-glanzend. Dat maakt het toch weer fleurig vinden we.
De beveiliging die tijdens de bouw op het 'binnen-balkon' werd aangebracht is inmiddels vervangen door een (deels definitieve) opvolger. Stalen strips, verankerd op de rand. Er op komt een houten leuning.
Op de hoeken van de vide rond de trap staan steeds twee stijlen. Hier zie je hoe ze keurig aan de balken bevestigd zijn. Strippen geheel 'n productie van de gebroeders Heijnis! Met veel dank natuurlijk, want een zeer fraaie oplossing.
Tussen de stijlen komt veiligheidsglas. Het geheel blijft dus heel slank en transparant.
Inmiddels zijn we ook al doende met de voorbereidingen van de aanleg van vloerverwarming. Die wordt opgenomen in de dekvloer. Isolatiemat uitrollen en pas maken, randstrippen langs de muren aanbrengen en dan noppenplaten aan elkaar leggen.
Ook op het 'binnen-balkon' komt een dekvloer met vloerverwarming. Voortaan schoenen uit!
Op de rollen slang voor de vloerverwarming zit 600 meter. Deze rol is door de installateur onder de steiger opgehangen. Aan ons de schone taak om de slang van de rol af te laten lopen, zodat ie in de noppenplaten kan worden gedrukt.
En na een uurtje of wat ligt het er dan zo bij: de gastenkamer op de begane grond is inmiddels klaar voor het aanbrengen van de dekvloer.
En aanpalend natuurlijk ook de douche-/toiletruimte daarbij. Laat het zandcement maar komen, want ook de vloertegels zijn inmiddels opgehaald in Voorst. Dit is de laatste week bouwvak, dus volgende week gaat dat naar verwachting gebeuren. Dan gaat ook het tegelwerk weer verder.

Geen opmerkingen: