woensdag 8 september 2010

Plafonds met overtollige gipsplaten.

Op 17 september zullen alle overige cementdekvloeren worden aangebracht. Dan moeten alle materialen naar de gastenkamer waar de dekvloer al in ligt. Er ligt nog een hele stapel gipsplaten in de grote ruimte van het atelier. Die zijn over van de bouw van het casco en ze liggen al een tijdje in de weg. Kunnen ze niet worden gebruikt voor de plafonds die nog her en der moeten worden aangebracht in diverse ruimtes? Het zijn platen van soms 2,4 x 1,2 m. Zouden we in staat zijn die zelf te verwerken? Zonde om weg te doen immers?!

Eerst maar eens proberen in de berging. Dat kan weinig kwaad. Soms martelen met de 2 meter lange stroken, die we op zo'n 40 of 50 cm breed snijden. Zo op het plaatje ziet het er verdienstelijk uit vinden we. In het echt is er nog best wat op aan te merken, maar de stukadoor kan het vast wel mooi maken.
Rekenen en rekenen: ook de gastenkamer zou er nog helemaal uit moeten kunnen, als we slim snijden. De isolatie is er door Sylvia al in gebracht, dus wat let ons..... Nu dan maar stroken van 2,40m lang!?
En ja hoor, met veel geploeter lukt ook dat! We zijn bijna halverwege, dus voor de 17de gaat het ons lukken om alle gipsplaten weg te werken. De rest van de plafonds met stucplaatjes komt na het storten van de vloeren. De inmiddels  toegezegde hulp kunnen we daar trouwens wel bij gebruiken, want dan moet ook het hoge plafond in de garage nog.
Binnenkort de stukadoor maar eens een prijs gaan vragen voor de behandeling van wanden en plafonds. Dan kan daarna behangen worden. Het behang is al in bestelling!

Inmiddels is de V.O.F. Klaverweide Wilp opgericht en ingeschreven bij de KvK. Ook de Belastingdienst weet van ons bestaan en heeft ons voorzien van BTW-nummer.
Materiaal-inkoop kunnen we nu dan ook als ondernemers gaan doen, bijvoorbeeld bij de Bouwmaat. Binnenkort dus op jacht naar stucplaatjes en fermacell-platen voor de plafonds in de natte cellen.

Geen opmerkingen: