zaterdag 19 maart 2011

Opnieuw: graaf - en tegelwerken

En toen stond de firma Slijkhuis ineens op de het terrein met graafmachines. In twee dagen tijd werd er geschoven, werden sleuven gegraven en een aantal L-vormige betonelementen geplaatst met een trap voor het toekomstige terras. Te laat voor het goed leggen van kabels en grondwaterleidingen? Nou .... als een gek hulptroepen charteren dus. Het graven kon opnieuw beginnen!
De afgedopte grondwaterleiding die ongeveer tot het eind van de schuur zou moeten lopen werd opgegraven, verlengd en dwars uit naar de moestuin gelegd. Weer heel wat puin kwam tevoorschijn.
Een extra dwarstak werd aangelegd, zodat je komende zomer je nek niet meer hoeft te breken over de losse slang.
Een andere tak werd voor de verre toekomst alvast ingebracht in de kruipruimte van de schuur, voor het geval ooit de pomp in de kelder vervangen wordt door een pomp in de schuurkelder die dan de bron die achter de schuur zit kan benutten.
Graven, graven, graven: electra naar het terras achter bij de B&B, op het terras geschakeld aan de gevel. In de gauwigheid hadden we het lichtplan voor de omgeving van huis en schuur ook even moeten ontwikkelen.
Kabels om het terras voor de toekomstige lampen langs de rand. Hier bleek ook een telefoonkabel te liggen die sneuvelde. De hele buurt 2 dagen zonder telefoon. Lag dus langs de voormalige weg.
 Graven en nog eens graven. En dozen leggen en vol gieten. De familie de Haan was weer volop in de weer.
Intussen werd ook de keuken getegeld.
En werd een piano in bruikleen ontvangen. Nu een pianostemmer / reparateur zoeken, want er blijven wel een paar toetsen hangen. Kijken of dat gaat lukken.
Het terras voor de B&B is inmiddels klaar. De zomer kan beginnen.
De trap vanaf het terras naar het pad achter de kas langs. ook daar wordt het straks netjes, want alle opgeslagen tegels worden benut. Ruimt heerlijk op daar.
En dan schuift het werkterrein op naar de kant van het huis.

Nog één keer groot materieel!
Waar gaan we met die kar helemaal heen?
Nou, dat zand moet natuurlijk wel naar de plek waar het moet wezen, dat scheelt weer kruien, toch?

Geen opmerkingen: