donderdag 27 mei 2010

Slow slow en vertraging

Het gaat allemaal niet meer zo snel en spectaculair als bij de montage van het casco.

Er gaat veel tijd zitten in de zogenoemde schaduwlijsten die wat reliƫf moeten geven aan de gevels. Ze zijn hol en moeten helemaal opgebouwd worden. Dit is aan de kant van het huis.
Ook langs de achterpui komen van dit soort lijsten.
Er ontstonden zwembaden en kikkerpoelen onder de uitlopen van de goten. Provisorisch zijn daar nu noodpijpen aangeplakt.
Die beneden in de afvoer gelaten zijn. Nu maar hopen dat er niet teveel troep in komt. De bladvangers die we inmiddels klaar hebben liggen kunnen er natuurlijk nog niet tussen.
Het timmerwerk ziet er echt mooi uit vinden we. De spijkergaatjes worden voorgeboord en de rvs spijkers zitten overal keurig op de rij. Op dit moment worden regels voor de planken rondom aangebracht. Inmiddels wordt overigens langzamerhand wel duidelijk dat medio juni opleveren door ESBI  niet gaat lukken. Er wordt daarom naar een compromis gezocht dat ons wel de mogelijkheid biedt om binnen rond die datum met onze eigen werkzaamheden te starten. Daarvoor moeten we dan ook nu wel met de planning aan de gang.
Overigens is er al wel enig eigen werk gedaan: Frank, onze buurjongen en Reinder hebben samen de electragroepen aangebracht en een paneel voor de meter die er moet komen voor het meten van de productie van de zonnepanelen die deze week zouden worden geplaatst. Van hier uit loopt een kabel helemaal naar de ingang van de garage.
Waar twee stopcontacten zijn gemonteerd.
Links en rechts van deze stopcontacten komen twee omvormers te zitten voor de totaal 28 zonnepanelen die op het zuidelijke dakvlak komen te zitten.
In de schuur zijn meteen ook maar een paar stopcontacten gemonteerd, zodat de bouwkast voor het elektra opgedoekt kon worden. Sylvia sloopt hem graag.
Waarna hier nog slechts de tijdelijke koppeling ligt naar het elektra in de kas. Ook de grondwaterleiding ligt hier nog te wachten op de nieuwe plek aan de schuur.
Vandaag zouden trouwens de zonnecollectoren worden aangebracht. We zijn heel benieuwd hoe dat gaat en we hadden dat nu natuurlijk zullen laten zien op weer wat spectaculairdere plaatjes.
Helaas, helaas, het bedrijf liep uit op een werk waar ze een hoogwerker nodig hadden en die zou dan stil komen te staan. Ach, dan zijn we maar weer zo begripvol dat we akkoord gaan met 4 dagen vertraging. Het wordt nu dus maandag en dinsdag komende week. Daarna uiteraard weer spoedig berichten daarover!

Geen opmerkingen: