zondag 30 januari 2011

Tent leeg, schuur vol en andere werken.


Zitmaaier, handmaaier en bosmaaier naar binnen. Een hele kast uit de tent in één keer naar binnen, vastzetten en inpakken maar. Dat vult snel.

De stellingen van de familie uit Amsterdam, grotendeels geschuurd, maar geen tijd voor schilderen nu. Tijdelijk in gebruik in 3 stukken achter elkaar voor de opslag van alle balken, latten en ander lang hout.

Plaatmateriaal, delen van de rolsteiger, fietsenrek van de camper, o ja, dat hadden we ook allemaal nog. Dat tussenvloertje in de 'werkplaats' is toch zo'n gek idee niet, maar je kan ook gewoon een heleboel wegdoen. Op termijn dan maar?Twee werkbanken: de ene stond in de oude schuur, de andere is een hele oude: loeizwaar en alles werkt nog nu ie weer droog is! De kastjes schuin boven de werkbank naast het raam zijn nog overgehouden van de oude keuken uit het huis. Hangen hier weer best.

Intussen gaat het klussen elders gewoon door: hier werk aan het luik boven de trap naar de kelder. Daar moet overigens inmiddels nu het kwelwater zijn top heeft bereikt twee keer per dag de pomp even aan, want er loopt toch aardig wat water naar binnen. Gelukkig blijft het daar bij, want het water is weer mooi gezakt in de IJssel! Pff, dat was kantje boord!
Luik klaar en hele atelier leeg om de vloer in de verf te kunnen zetten.
Houten regels onder de grote deuren, zodat daar het straatwerk binnenkort tegen aan gelegd kan worden.
Hulpconstructie om de kromme regel recht te kunnen douwen. Wie niet sterk is .....
Zo kan ook de linkerdeur eindelijk onderaan goed vastgezet worden. Nog even de schaaf langs de deur en het klemmen behoort hopelijk ook definitief tot het verleden.
Met de nieuwe pomp ook even een plas water uit de oude grub in de kruipruimte pompen. Op de achtergrond plassen kwelwater in het weiland.

Hieronder: de eerste twee blikken verf op de ateliervloer leeg gesmeerd. Het zuigt enorm, zeker als je weer vergeet de vloerverwarming uit te zetten. We zijn tevreden met de zandkleur.

Geen opmerkingen: