vrijdag 7 januari 2011

Alweer bijna een maand en veel werk verder!

Soms heb je mazzel: een wasmachine in de aanbieding. Die kunnen ze op de Klaverweide wel gebruiken. Aangesloten en wel.
                      
Ook al het sanitair hangt.
Wie wat bewaart heeft wat: plafonnières uit de Wassenaarseweg komen mooi van pas.








Het aanrechtblad geplaatst op aangepaste en schoongemaakte onderkastjes: een bruynzeel keukentje uit de vorige eeuw, afkomstig uit een pastorie in Heelsum. De nieuwe kraan doet het ook al.

En af en toe wordt het al heel huiselijk: ...... de eerste geïmproviseerde logees.






En dan .... de grote sprong voorwaarts: het plaatsen van de trap!

De treden staan klaar. Dit zijn de rechte. Ze zijn keurig genummerd door de leverancier uit Hattem.
Eerst is het bovenste deel aan de bovenste bomen en de spil gezet. Dan is het geval al aardig zwaar. Rechtop zetten en tijdelijk vastzetten voor verdere montage.
Dat tijdelijk vastzetten gebeurt met het touw van de hond Danne die elders ronddartelt, of in de bench moet omdat hij er met verfrollers van door gaat.
En ook met behulp van een attribuut dat is overgebleven van de bouw van het casco. Het heeft al vele malen voor allerlei doeleinden gefunctioneerd en komt ook nu weer van pas.






Zo vorderen we gestaag. Nog een keer wat draaien, dan kan ook de lange boom aan de buitenkant er aan. Met grote klemmen lijmen. En dan is ie klaar voor transport naar zijn definitieve plek. Zal ie er tussen passen of niet???

Ja! Hij past! Nu mogen we afkicken van het beklimmen van de ladder. Dat is geen straf, we zijn snel aan deze luxe gewend.

Geen opmerkingen: