vrijdag 7 januari 2011

De laatste dagen van 2010.

We hadden beloofd dat we in 2010 de eerste gasten zouden kunnen laten logeren. Daarvoor was nog wel een eindspurt naar 31 december 23u55 nodig.

De regels aan de onderzijde van de balustrade moeten gemonteerd worden om te vermijden dat de egaline van het binnenbalkon afloopt. We zetten ze uiteraard eerst in de grondverf.
De kamer boven kan in één ronde worden geëgaliseerd. Beneden moet dat in twee rondes gebeuren. In de hoek bij de deur zit een hele laagte die in twee stappen moet worden gevuld.
Na de tweede ronde kan ook hier de marmoleum worden gelegd.












Vervolgens kunnen alle naden worden gelast. Vroeger ging dat met effen materiaal, maar inmiddels - zo leren we - gebeurt dat met materiaal in dezelfde kleurschakeringen als het marmoleum zelf. Na het lassen zie je bijna niets meer van de naden.


 
Als het allemaal klaar is, ziet het er prachtig uit! Het lijkt net of het weer groter en ruimer is geworden. Hier de plaatjes van het binnenbalkon. We zijn heel blij dat we dat ook hebben laten beleggen.

Intussen hebben wij zelf de vloer van de grote garage voor de eerste keer in de verf gezet. Het ontlokte de mannen van het marmoleum de tekst: "morgen brengen we onze zwembroek en zonnebril wel mee!" Ergo een beetje blauwer dan bedoeld! Gelukkig moeten er nog twee lagen over heen, dus we hebben een herkansing!



En dan is het zover. De marmoleum is gedweild en in de polish gezet. Het op de zolder van het woonhuis in opslag staande tweepersoonsbed is overgebracht en opgemaakt. Een paar bewaarde stoelen in elkaar gezet en naar boven gebracht. De koffers zijn gearriveerd, de gasten zijn binnen en kunnen slapen, naar de w.c. en douchen.

En het binnenbalkon wordt gebruikt waar het voor bedoeld is. We kunnen op weg naar 2011, voor het echie!

Geen opmerkingen: