zondag 11 april 2010

8 en 9 april. Balken gearriveerd en steigers bouwen.

Woensdag zouden de planken voor de buitengevel worden aangeleverd. Die kwamen niet, maar wat er donderdag wel op het gras lag toen wij 's middags weer thuis kwamen was een pakketje beste balken.
Een pakketje van een meter of twaalf lang. We hebben maar even een zeiltje over de koppen gelegd.
Het zijn beste knapen. Gelamineerde liggers waarop de dakplaten moeten komen te liggen. Overspannen de hele schuur en het atelier in één keer. Worden dus hele vrije ruimtes, zonder kolommen of zo.
Een bouwkeet hoort er van nu af aan ook bij. Het wordt wel even klimmen voor de mannen. De steigerbouwers vermaakten zich nog best in de kas met hun bakkie koffie.
Het steigermateriaal wordt in keurige pakketten bezorgd en op de vloer gehesen. Het is net meccano. Het bouwen van de steiger doet een andere firma dan ESBI.
Af en toe even achter de oren krabben. Het is nog een beste puzzel met die hoogteverschillen en al die zaken die in de weg staan, zoals een kiwi en een buxushaag.
Tot zover vrijdag. Nu eerst weekend, maandag verder.
Nog niet helemaal op hoogte, maar het oogt al erg hoog. De steiger staat natuurlijk wel aan de buitenkant, dus straks valt het weer mee. Hoewel, groot wordt het wel .....

Geen opmerkingen: