vrijdag 30 april 2010

Deuren, puien en goten.

De werkzaamheden aan de schuur vorderen gestaag. Afgelopen twee weken zijn de voorbereidingen getroffen om de pannen op het dak te krijgen. Over dat pannen leggen de volgende keer. Nu eerst wat plaatjes van de fase daarvoor.

Zo, zo! Indrukwekkend vinden we zelf. Deuren zijn erg wit, maar wees gerust: ze worden voorzien van dezelfde zwarte larixdelen als de gevels. Tenminste voor zover die niet van glas zijn. Ook de witte randen rond de kozijnen van de ramen en de regels tussen de glasdelen van de pui worden achter diezelfde soort planken weg getimmerd. Het wordt dus een heel donker, bijna zwart gebouw.

De pui in het atelier met openslaande deuren naar het toekomstige terras. Op de achtergrond de dakramen op het noorden. Hier is te zien dat de daklijsten (windveren) er inmiddels opzitten.
Ook de grote deuren van de garage zitten er inmiddels in. Nu nog wit van de grondverf. Straks ook zwart.
Inmiddels wordt er zachtjes aan gedacht over de betimmering van de gevels, het potdekselwerk. Hoe hoog te starten met de eerste plank? Het metselwerk zit er zo strak onder (met de complimenten van ESBI voor Sander Koppe), dat het aluminium dorpeltje onder de houten delen kan vervallen. De planken komen daarmee rechtstreeks over de stenen te vallen.

Dan is het zover: het zinkwerk voor de goten. Hier werk aan de verholen goot langs de dakrand.
Dat gaat er mooi strak uit zien! Langs het korte hoge dak op het zuiden.
Langs het lange lage dak op het noorden.
De mastgoot. De uitloop naar de pijp moest er hier nog ingezet worden.
Overgang tussen verholen goot en de kop van de mastgoot.
En nu in afwachting van het pannen spektakel!

Geen opmerkingen: