dinsdag 9 maart 2010

Weekend en start tweede week.

Zaterdag werd het meetwerk verricht dat uitsluitsel moest bieden of het fundament echt haaks was. Dat was een goede zet, want de mooie apparatuur wees uit dat de hoek die als vast moest dienen toch niet helemaal 90 graden was. Over de hele lengte verliep de zaak 4 cm. Dat moet dus uitgemiddeld worden.
Hierna de beelden van de meterij:

Alle lappen en andere afdek materialen konden worden verwijderd en gedroogd.
 De stroken komen er keurig onderuit.
En aan deze spijker hangt dus het hele gebouw.
De zondag werd door gebracht met scheppen van zand. Het leek verstandig om maar zoveel mogelijk zand uit de kruipruimte te kruien zolang de muurtjes nog niet op hoogte waren. Die grond komt waarschijnlijk goed van pas nu min of meer het besluit is genomen om geen vlonder terras op hoogte aan te brengen, maar gewoon op verhoogd maaiveld.
Tot onze onaangename verrassing komen we dan toch nog steeds dit soort ongelukkige loeders tegen. Niet door ons te verslepen. Een beetje wrikken, verder komen we niet en het ligt toch echt in de weg.
Overzicht bouwterrein bij start week 2. We werden wakker in een geheel witte wereld. Zelfs op de kas lag sneeuw. Om een uur of negen zag het er zo uit. De toplaag van de klei begon te ontdooien. In de sleuf langs de kiwiboog was het een geglibber van jewelste. Scheppen dus, om het een beetje vlak te maken. Dat viel niet mee in die bevroren ondergrond.
De touwtjes zijn gespannen en de metselprofielen gesteld. Deze week komen we boven de grond uit en kunnen wij alvast wat van de grondbulten wegwerken tegen de muren aan.
Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen: