donderdag 18 maart 2010

De derde week. Deel II.

Tegenvaller: de zwarte stenen waren er dinsdag niet, die lagen nog in Vriezenveen. Wat wel kwam waren de broodjes voor de vloer. Tja en die waren nog niet echt nodig. Unidek bracht ze rechtstreeks van de fabriek .....
Moet dat hier zijn??
En straks moet tie weer helemaal achteruit terug!
Echt krap! Wij schrikken er niet meer van, maar de beukenhaag nog wel steeds. Vooral de sneeuwklokjes en anemonen er onder kijken erg op tegen die grote loeders op het pad. Wel knap manouevreren van die gasten, trouwens!
Legt u het hier maar neer!
Lastig pakken zo met zijn zessen in een pakje.
Vloertje in de tuin.....

Maar nu er verder geen stenen zijn, wat te doen? Het grondwerk om de geulen lekker vlak te maken voor het metselen en op de randen opstapelplek te maken voor de stenen konden wij wel doen, dus rond het middaguur vertrokken Mark en Sander naar elders.
Maar woensdagochtend vroeg waren ze er dan wel, de stenen. En dan gaat het rap. De eerste buitenmuur op hoogte. En surprise! Vandaag komen ook de balkjes voor de vloer!
En dat betekent als een haas landbouwfolie halen en uitspreiden. Nu is er nog werkruimte. Straks moet je onder de balkjes doormodderen! We zijn blij met de stoere zwarte stenen. Beetje ruige steen.
De vrachtwagen zo ver mogelijk achteruit, dan kan het kraantje de balkjes net op de muren leggen en dat scheelt een hoop slepen en vooral tillen! Bovendien klinkt de bouwstraat zo mooi in!
Acht maal lange balk is niet licht!
Effe wat extra onderstopping van de lateien. Dat komt toch mooi uit die betonblokken in die opslag achter de kas.
Wel mooie hoogte om te tillen. Het uitlopen van de balkjes op de afstand die nodig is voor het tussenleggen van de broodjes. Donderdag verder met metselen .... we liggen nog steeds goed op schema.

Geen opmerkingen: