vrijdag 12 maart 2010

De tweede week. Deel II.

Deze week stond in het teken van metselen, scheppen en nog eens scheppen en mantelbuizen voor kabels trekken in de richting van het huis. Daartoe werd de plek van de toekomstige stoppenkast bepaald. Dit moest zo goed en zo kwaad als dat kon, zonder heel duidelijke referentiepunten. Maar Klaas maakte een provisorische constructie met de vloerplaat voor de doorvoeren. Mooi spul.
Hier sleept Klaas aan geel voor de gasleiding. Op de achtergrond de vloerplaat. Die zit dus ongeveer op de hoogte van de toekomstige vloer.
Door de opengehakte kokers naar buiten. Het was nog een heel gehak en gebeitel om de bochten met enig fatsoen te kunnen maken.
Onder de oude verbindingsbalk die richting huis loopt door. Ja, je komt heel wat hindernissen tegen voor je bij de voordeur van het huis bent!
En dan komen we nog een oude elektra kabel tegen, waar nu de stoppenkast voor de bouw en de kas nog aanhangt.
Zand erover.
En voor je het weet ligt ook het eerste stuk van de hemelwater afvoer onder het zand. Rechts de aansluiting voor het putje onder het tappunt van het grondwater. Voorzijde de aansluiting voor de regenpijp van de schuur zelf.
De oostgevel in opbouw. Lastig vanwege de kleine maat verschillen met de oude raar gevormde betonwand.
Sander aan het metselen in de kelder. Ook dit begint langzaam maar zeker boven maaiveld uit te komen. Eind van de week zal het alweer een eind opgeschoten zijn. De stenen voor het schone metselwerk zijn besteld. Het wordt een handvorm mangaan steen. Vrijwel zwart. Begin volgende week zal het werk zover zijn dat daarmee verder gemetseld zal worden. Het weer zat deze dagen erg mee. Steeds droog en veelal zon. 's Avonds een verbrand gevoel op onze gezichten. En verder vallen we af. Dat is ook mooi meegenomen.

1 opmerking:

Unknown zei

Wat een klus! Wel leuk om het te volgen en aan de foto's te zien is er in korte tijd al heel veel werk verzet.
Geen tijd om te snoepen, dus logisch dat jullie afvallen.
Succes!