woensdag 24 maart 2010

De vierde week. Fundering tot en met begane grond vloer.


Landbouwplastic voor de damp-remming in de kruipruimte is leuk, maar als de vloer er nog niet in ligt en het regent zo hard als dit weekend, dan vang je vele liters op. En hoe krijg je die er weer uit? Juist ja, hozen en dweilen .... voordat de jongens van de bouw weer komen om de vloer verder dicht te leggen. We hebben er zeker 150 liter uitgehaald. En waar toen nog plassen stonden hebben we gaten geprikt, waardoor het na een minuut of vijftien toch redelijk droog werd en er enigszins fatsoenlijk gekropen kon worden. Het was trouwens een frissen bedoening want het had 's nachts nog gevroren.
Om zes uur uit de veren heeft zelfs een voordeel. Het mooie is dan dat je ook even een fotootje kan nemen van de zonsopgang op de klei.
 De volgende stap is dan: wapeningsnetjes leggen. Dat moest even met zijn vieren vanwege het doorhangen. Bij de rioleringspijpen moest er even wat geknipt en gebogen worden.
En dan ziet het er alweer heel anders uit.
Toch nog wat netjes tekort. Maar de betonbroodjes voor de kelder zijn er toch nog niet, dus die paar netjes kunnen wel apart gehaald worden.
Inmiddels kan er ook al wat tijdelijk straatwerk terug gelegd worden. Het lijkt wel weer een echte tuin te worden!
Met zelfs een echte tijdelijke trap bij de moestuin. Ook alweer met hulp van de betonblokken die achter de kas liggen. Die komen toch nog van pas, voordat ze in de put verdwijnen.
Ook de kelder wordt nu het nog licht is nog maar eens even schoongespoten. Er komt nog heel wat slib uit en Sylvia peurt ook de pompputjes nog vrij van puin, cement en de laatste resten gier. Nu nog twee dagen bij mooi weer drogen. Het piepschuim zuigen we er later wel uit.
En dan kan het voegwerk beginnen. Bijna zwarte voeg.
Gevoegd en ongevoegd. Mooi hoor, maakt het helemaal af. Nog wat nat houden is de opdracht.
En dan nog wat broodjes voor de vloer boven de kelder.
Ook alweer zo'n grote auto. Dacht voor ons hek wel even te keren, maar werkte zich lekker de klei in. Moesten steigerplanken aan te pas komen om hem weer op de weg te krijgen.
En na het wegrijden ....
laat tie, ondanks het gebroken puin, diepe voren achter op het pad. Dat verdicht lekker tot en goede onderslag voor het toekomstige terras voor het atelier.

Geen opmerkingen: